YRITYS

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat on Helsingin kaupungin kokonaan omistama keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö.
Yhtiön tehtävänä on omistaa pääasiassa Helsingin kaupunkikonsernin oman palvelutuotannon
käytössä olevia toimitilakiinteistöjä. Toiminnan tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa.

heto_yritys

Yhtiön tavoitteena on huolehtia siitä, että kiinteistöt ovat terveellisiä ja turvallisia käyttää sekä suunnitelmallisesti ja taloudellisesti ylläpidettyjä. Lisäksi yhtiön tavoitteena on hoitaa huolellisesti kaupungin omaisuutta sekä säilyttää yhtiön talous ja toimintakyky vahvoina.

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat toimii läheisessä yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.  Helsingin kaupunki maksaa yhtiön kulujen kattamiseksi osakkeenomistajalta kerättävät yhtiövastikkeet ja vuokraa hallinnassaan olevat toimitilat sisäisellä vuokrauksella kaupungin eri  toimialoille tai vapaille markkinoille, jos kaupunki  ei tarvitse tiloja omaan palvelutuotantoonsa.

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat on perustettu 1.1.2006.

Yhtiö omistaa itse noin 20 toimitilakiinteistöä, joista osassa on myös jonkin verran asuinhuoneistoja. Myös asuntovuokrauksen hoitaa Helsingin kaupunki. Lisäksi yhtiö omistaa tilahallintaan oikeuttavia osakkeita kahdessa toimitilakiinteistöyhtiössä ja yhdessä pysäköintiyhtiössä.

Yhtiöjärjestyksensä mukaan yhtiö voi myös omistaa osakkeita sekä tuottaa isännöintipalveluja kaupungin kokonaan tai osittain omistamille yhteisöille.

Isännöintipalvelun asiakaskiinteistöjä ovat tällä hetkellä Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Tennispalatsi (Salomonkatu 15/Fredrikinkatu 65) ja Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3 (Salomonkatu 21B / Malminkatu 3).

Yhtiön omistamien ja hoidossa olevien rakennusten huoneistoala on runsaat 100.000 m2.

Yhtiön vuosittainen liikevaihto ja rahoitustuotot ovat yhteensä noin 10 miljoonaa euroa.

Hki_tunnus_fin

Me olemme

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat on Helsingin kaupungin kokonaan omistama
keskinäinen kiinteistöyhtiö. 
Tehtävämme on ylläpitää kiinteistöjämme niin,
että Helsingin kaupunki ja rakennusten käyttäjät ovat toimintaamme tyytyväisiä.