UUTISOTSIKOT 2006-2015

17.2.2016 KOy Helsingin Toimitilat on koonnut tälle sivulle yhtiön nettisivuilla julkaistujen uutisten otsikot ja johdannot uutisiin vuosilta 2006 - 2015.

Uutiset alkavat yhtiön vuonna 2006 pidetystä yhtiön julkistustilaisuudesta. Uutisten kautta saa hyvän käsityksen yhtiön toiminnasta ja sen toimitilojen käyttäjistä, jotka ovat pääosin Helsingin kaupungin toimintoja.

3.12.2014
LED IT'LL BE

Parempi valaistus ja energiansäästö on nykyisin mahdollista yhdistää. Helsingin Toimitilat on uusinut esimerkiksi Oulunkylätalon ja Oulunkylän terveysaseman pihavalaistuksen hyödyntäen uutta led-teknologiaa.

Lue lisää

12.11.2014
KIVIKON KESKUSARKISTO TÄYTTÄÄ ARKISTOAMMATTILAISTEN TOIVEET

Sosiaali- ja terveysviraston terveydenhoidon keskusarkisto aloitti toimintansa uusissa Kivikon tiloissa elokuussa. Viraston arkistopäällikkö Marja-Liisa Korteniemi on tyytyväinen sekä PES-arkkitehtien suunnittelemaan rakennukseen ja sen tiloihin että yhteistyöhön Helsingin Toimitilojen kanssa niin rakennusvaiheessa kuin rakennuksen käyttöönottovaiheessa.

Lue lisää

18.9.2014
KONTULAN VANHUSTENKESKUKSEEN KOKEMUSPIHA

Värien, tuoksujen ja makujen elämyskirjo tukee Kontulan vanhustenkeskuksen toimintaa kiinteistön pääsisäänkäynnin viereisen etupihan saatua uuden ilmeen puutarhasuunnittelija Eija Keckmanin suunnitelman pohjalta. Samalla istutuksilla parannettiin turvallisuutta, kun kasveilla tukittiin syntynyt vaarallinen oikopolku.

Lue lisää

22.8.2014
TERVEYDENHUOLLON PÄÄTEARKISTO MUUTTI KIVIKKOON

Helsingin Toimitilojen tilaama terveydenhuollon päätearkistoa varten tehty uudisrakennus on otettu käyttöön elokuun aikana. Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto päätearkistoaineisto alkoi siirtyä Kivikon työpaikka-alueella elokuun alussa.

Lue lisää

11.7.2014
JAKOMÄEN TERVEYSASEMALLA ILMANVAIHTOREMONTTI

Vaikka pääosa Jakomäen terveysaseman toiminnoista on kesälomatauolla, tehdään Vuorensyrjä 8:ssa silti töitä täydellä höyryllä. Käynnissä on ilmanvaihdon korjausurakka, josta vastaa kokonaisurakkana Stara. Työssä muutetaan aikoinaan ontelolaattojen onteloiden kautta viety raittiin ilman puhallus uusista peltikanavista tapahtuvaksi. Lisäksi alas lasketun katon paneelit pestään samalla kun ne otetaan pois ilmanvaihtotöiden mahdollistamiseksi. Staran on tarkoitus saada työt valmiiksi 25.7. mennessä, kertoo työnjohtaja Tuomas Virmala.

Lue lisää

11.7.2014
TEKNISELLE ISÄNNÖITSIJÄLLE KESÄ ON KIIREAIKAA

Kesäajan viikot ovat Helsingin Toimitilojen tekniselle isännöitsijälle Pentti Hammarille vuoden kiireisintä aikaa. Etenkin koulujen ja kesätaukoa toiminnassaan pitävien terveysasemien kiinteistönomistajalle kuuluvia ylläpito- ja korjaustöitä pyritään keskittämään aikoihin, jolloin kohteissa ei ole käyttäjiä.

Lue lisää

30.5.2014
HEKA ON ERITTÄIN TYYTYVÄINEN VIIPURINKADULLA

Heka–konsernin emoyhtiö Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) muutti toukokuun puolivälissä Viipurinkatu 2:een aiemmin mm. kaupungin ympäristökeskuksen käytössä olleisiin tiloihin. Ennen muuttoa alkuperäiset 1970-luvun lopun koppikonttoritilat remontointiin Hekan toivomalla tavalla moderniksi avoimeksi monitilatoimistoksi. Toimitusjohtaja Jaana Närö kertoo Hekan olevan erittäin tyytyväinen sekä tiloihin että Viipurinkatu 2:n sijaintiin.

Lue lisää

28.5.2014
KORJAUKSET OVAT OSA KIINTEISTÖJEN ELINKAARTA

Oikea-aikainen korjaaminen on tärkeä osa kiinteistöjen elinkaarta. Isojen peruskorjausten, joissa kunnostetaan tai uusitaan sekä talon rakenteet että tekniikka kattavasti, tarvitaan myös erinäisiä pienempiä lyhyen elinkaaren ”välikorjauksia”. Esimerkiksi Viipurinkatu 2:ssa kunnostetaan ensi kesänä julkisivuja ja vesikattoa niin, että rakennuksessa selvitään ilman isoa peruskorjausta seuraavat kymmenen vuotta.

Lue lisää

31.3.2014
HISTORIALLISESTI ARVOKAS MINERVASKOLAN PERUSKORJATAAN

Helsingin Toimitilojen omistamassa Töölössä Minervankadun ja Apollonkadun kulmassa sijaitsevassa Minervaskolanissa on alkamassa peruskorjaus. Koulun peruskorjauksen hankesuunnitelmat on saatu valmiiksi. Kun toteutussuunnittelu ja urakkakuvien teko on saatu riittävän pitkälle, on urakkakilpailujen vuoro. Rakentamiseen päästäneen käsiksi vuonna 2016.

Lue lisää

27.1.2014
LASTEN PÄIVÄ HUIPENSI HANNAN JUHLAT

Helsingin Alppilassa Porvoonkadun ja Sturenkadun kulmassa olevassa kumppanuustalo Hannassa on juhlittu kiinteistön satavuotisjuhlia. Lasten päivä huipensi juhlinnan 24.1.2014.

Lue lisää

9.1.2014
STURENKATU 12 ON JO SATAVUOTIAS

Helsingin Alppilassa Porvoonkadun ja Sturenkadun kulmassa on villiviiniä kasvavan muurin suojaama vanha kaunis punatiilitalo. Vuodesta 2005 lähtien tässä nykyään Helsingin Toimitilojen omistamassa rakennuksessa on toiminut Helsingin sosiaali- ja terveysviraston ylläpitämä Kumppanuustalo Hanna. Lisäksi talossa on viraston toimistotiloja. Vuoden 1913 lopulla valmistuneen talon toiminnallisia satavuotisjuhlia vietetään nyt tammikuussa 2014.

Lue lisää

7.1.2014
ASIAKASPALAUTE TOIVOO LISÄPANOKSIA SISÄILMAN LAATUUN
Helsingin Toimitilat on kysellyt viime vuosina toimitilojensa käyttäjiltä kokemuksia ja näkemyksiä yhtiön toiminnasta ja tiloistaan asiakastyytyväisyyskyselyllä. Vuoden 2013 kyselyssä vastaajat olivat sangen tyytyväisiä mm. siihen, miten Helsingin Toimitiloihin saadaan yhteyttä ja miten vikailmoitusjärjestelmät toimivat. Samaten kiinteistöjen piha-alueiden kunnosta ja hoidosta annettiin melko hyvä palaute. Vastausten perusteella selvästi haasteellisinta on pitää käyttäjät tyytyväisinä etenkin rakennusten sisäilman laatuun. Tämä kuvastaa osaltaan sisäilmaongelmien monisäikeisyyttä ja niiden ongelmien hoidon haastavuutta.

Lue lisää

3.12.2013
RAVINTOLA SILVOPLEE TÄYTTYI UUSISSA TILOISSAAN

Kasvisravintola Silvoplee avasi ovensa uusissa Toinen linja 7:n tiloissaan maanantaina 2.12.2013. Ravintolan omistaja Satu Silvo oli iloinen ja onnellinen, kun remontti ja muutto on nyt ohi. Silvopleen avajaispäivä oli myös kävijämenestys. Sekä lounasvieraita että illan avajaistilaisuuden vieraita tulvi oven täydeltä.

Lue lisää

27.11.2013
TERVEYDENHUOLLON PÄÄTEARKISTO HARJAKORKEUDESSA

Helsingin Kivikossa vietettiin rakentajien juhlaa 27.11. Terveydenhuollon päätearkisto on noussut harjakorkeuteen ja perinteiseen tapaan suunnittelijoita ja rakentajia kiitettiin työstä järjestämällä harjannostajaiset. Rakentajia miellytti kuulla, että sekä tilaaja Helsingin Toimitilat, rakennuttaja Helsingin kiinteistöviraston tilakeskus että tuleva loppukäyttäjä Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto ovat seuranneet työn edistymistä hyvällä mielellä..

Lue lisää

26.11.2013
SATU SILVON RAVINTOLA SILVOPLEE UUSIIN TILOIHIN JOULUKUUSSA

Näyttelijä Satu Silvo on tavallistakin kiireisempi. ”Tapaamme” hänen kanssaan moottoritiellä Helsingin ja Tampereen välillä. Uuden Silvoplee-ravintolan tilojen remontointi ja sisustus ovat pitäneet huolen, ettei hänen ole tarvinnut miettiä vapaa-ajan tekemisiään. Jutellessamme Satu on menossa kuvauksiin Tampereelle ja ehtii kertoilla kasvisravintola Silvopleen muutosta Helsingin Toimitilojen omistamiin tiloihin autopuhelimen välityksellä. Satu on iloinen ja onnellinen, kun Silvoplee saa 2.12. käyttöönsä aiempaa isommat tilat Toinen linja 7:stä. Samalla ravintolan yhteyteen avataan ihan uutena palveluna erillinen Kahvila - Smoothie bar, jossa nuoret osaajat mm. rakentavat virkistäviä, ravitsevia, terveellisiä ja kaiken muun hyvän lisäksi erinomaisen maistuvia smoothieita ja pirtelöitä.

Lue lisää

31.10.2013
TEKNISEN HUOLLON TEHTÄVÄT SIIRTYMÄSSÄ ERITYISOSAAJILLE

Helsingin Toimitilat on arvioinut kiinteistöjen huollon järjestämistä sekä asiakaspalautteisiin että kiinteistöjen katselmuksiin perustuen. Kun kokemukset osoittivat, että kiinteistöjen teknisen huollon laadussa ja osaamisessa oli kiinteistökohtaisia eroja, käynnistettiin vuonna 2011 huoltotoiminnan kehittämisprojekti. Työssä haettiin toimintamallia, jossa yleishuollon ja teknisen huollon tehtävät selkeästi määrittämällä lisätään tilojen käytön turvallisuutta ja terveellisyyttä. Käytännössä yleis- ja teknisen huollon tehtävät on päätetty eriyttää. Teknisen huollon siirto erikoisosaajien hoitoon käynnistyi loppuvuodesta 2012 ja saadaan loppuun vuoden 2013 aikana.

Lue lisää

26.9.2013
KIVIKKOON NOUSEE TERVEYDENHUOLLON PÄÄTEARKISTO

Ahkeran rakentamisen hyörinä kääntää katseet Kivikonkujan suuntaan Kivikonlaidan Lahdenväylän puoleista osuutta kuljettaessa. Kivikon työpaikka-alueelle rakennetaan Helsingin Toimitilojen tilaamaa uudisrakennusta, jonka käyttäjäksi tulee Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto. Keväällä 2014 valmistuvaan rakennukseen sijoittuu terveydenhuollon päätearkisto.

(Tästä eteenpäin uutiset ovat pääosin pdf-tiedostoja, jotka on tulostettu aiemmilta nettisivuilta. Pahoittelemme, etteivät tiedostot ole tulosteina samaa tasoa kuin varsinaiset nettisivut.)

Lue lisää (pdf) Helsingin Toimitilat _ Kivikon päätearkiston rakennustyömaa_26092013

5.9.2013
TOIMITILAN PALVELUPYYNNÖT HOITUVAT PAKISSA

Hyvät sisäolot ja toimiva talotekniikka kulkevat käsi kädessä. Talotekniikan laitteilla ja järjestelmillä tuotetaan lämmitystä, hyvää ilmanvaihtoa, valoa, turvallisuutta yms. tilojen käytölle olennaisia ominaisuuksia mahdollisimman energiatehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Talotekniikan toimivuuden turvaaminen vaatii huoltoa ja kunnonseurantaa. Helsingin Toimitiloilla nämä työt ovat erikoisammattilaisten hoidossa.

Lue lisää (pdf) Helsingin Toimitilat _ Palvelupyynnöt Helsingin Toimitiloissa_05092013

19.8.2013
TALOTEKNIIKAN KUNNONSEURANTA VAATII OMAN OSAAMISENSA

Hyvät sisäolot ja toimiva talotekniikka kulkevat käsi kädessä. Talotekniikan laitteilla ja järjestelmillä tuotetaan lämmitystä, hyvää ilmanvaihtoa, valoa, turvallisuutta yms. tilojen käytölle olennaisia ominaisuuksia mahdollisimman energiatehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Talotekniikan toimivuuden turvaaminen vaatii huoltoa ja kunnonseurantaa. Helsingin Toimitiloilla nämä työt ovat erikoisammattilaisten hoidossa.

Lue lisää (pdf) Helsingin Toimitilat _ Talotekniikan kuntotutkimukset Helsingin Toimitilat

9.8.2013
KUNTOTUTKIMUS ON KIINTEISTÖN LÄÄKÄRINTARKASTUS

”Mies kun tulee tiettyyn ikään, niin ei sillä pelaa mikään. Sen näkee peilistä, on kaikki eilistä”, riimitteli Juha Vainio Matkalla pohjoiseen –laulussaan. Nuo sanat sopivat hyvin ohjenuoraksi myös pitkäjänteiseen kiinteistönpitoon. Kiinteistö kun tulee tiettyyn ikään, on syytä alkaa selvittää, miten talo pelaa. Kuntotutkimus on kuin lääkärintarkastus, jonka avulla rakennetaan kunnossapitosuunnitelma talon pitämiseksi kunnossa.

Lue lisää (pdf) Helsingin Toimitilat _ Kuntotutkimukset Helsingin Toimitilat 2013

26.6.2013
PIHATÖISSÄ ON PÄÄSTY TAVOITTEISIIN

Helsingin Toimitilojen omistamien kiinteistöjen piha-alueiden ylläpito on tehty suunnitelmallisesti viime vuodet. Piha-alueista on tehty hyvät hoitosuunnitelmat ja vihertöiden hoito on annettu alan ammattilaisten käsiin. Työn jäljet näkyvät kiinteistöjen pihoilla myönteisesti.

Lue lisää (pdf) Viherhoitourakat Helsingin Toimitilat 2013_26062013

24.5.2013
PELASTUSSUUNNITELMIA PÄIVITETTY AJAN TASALLE

Kiinteistöjen pelastussuunnitelmat pitää päivittää uuden pelastuslain mukaisiksi kesäkuun 2013 loppuun mennessä. Helsingin Toimitilat on tarjonnut yhteistyön kättä tilojensa käyttäjille pelastussuunnitelmien päivitystyössä. Safe-Team Oy:n Eero Salminen toimii yhteistyöprojekteissa suunnitelmien teossa auttavana asiantuntijana. Osa käyttäjistä on hoitanut pelastussuunnitelmatyön itse.

Lue lisää (pdf) 24052013_Pelastussuunnitelmat2013

18.1.2013
KIINTEISTÖISSÄ EI ALETA SÄÄTÄÄ SATTUMANVARAISESTI

Mahdollisimman hyvät sisäolot ja järkevä energiankulutus kuuluvat Helsingin Toimitilojen toiminnallisiin tavoitteisiin. Molemmissa yhtenä tärkeänä osana on pitää kiinteistöjen säädöt ja tekniikka suunnitelmien mukaisssa ja toki myös käyttäjien toimintaa vastaavassa virityksessä. Käyttäjiltä tulevien valitusten syiden selvittely sekä lämmitysverkostojen ja ilmanvaihdon säädöt ovat yksi osa työtä hyvien sisäolojen ja alhaisen energiankulutuksen hyväksi.

Lue lisää (pdf) 18012013_Saatotyot_Helsingin_Toimitilat

10.1.2013
KÄYTTÄJÄPALAUTE YHTIÖN TOIMINNASTA ROHKAISEVAA

Helsingin Toimitilat on tehnyt pienimuotoisen asiakastyytyväisyyskyselyn. Asteikolla 1-5 yhtiö sai toiminnastaan keskimäärin arvosanan 3,73.

Lue lisää (pdf) 10012013_Helsingin Toimitilat _ Asiakastyytyväisyys_2012

30.10.2012
ENNAKOIVAT REMONTIT TAKAAVAT HÄIRIÖTTÖMÄN LÄMMÖN SAANNIN

Rakennusten ikääntyessä myös talotekniikan järjestelmiä joudutaan uusimaan. Helsingin Toimitiloissa on nyt mm. uusittu yhtiön omistamien terveysasemakiinteistöjen lämmönsiirtimet. Niissä siirtimillä oli ikää parikymmentä vuotta eli ennakoidun käyttöiän verran. Kun korjaus tehtiin nyt, turvataan kiinteistöjen häiriötön lämmön ja lämpimän veden saanti vuosikymmeniksi eteenpäin.

Lue lisää (pdf) 30102012_Lammonsiirtimien_uusimiset_Helsingin_Toimitilat

4.10.2012
SILTASAARENKATU 13:N UUSITTU SISÄÄNKÄYNTI KOMISTAA KALLIOTA

Siltasaarenkatu kulkee kävelykatuna Hakaniemen metroaseman Toisen linjan kulmassa olevan sisäänkäynnin luota kohti Kallion kirkkoa. Siltasaarenkatu 13:n, jossa on rakennusvalvontaviraston ja Helsingin terveyskeskuksen käytössä olevia toimistotiloja, edusta on nyt uudistettu arkkitehti Essi Käppin ja kuvataiteilija Makla Laineen suunnitelman mukaisesti. Uusittu sisäänkäynti tuo alueen ilmeeseen pirteää iloisuutta.

Lue lisää

28.9.2012
MINISTERI JUHLISTI KINAPORIN AVAJAISIA

Peruskorjatun Kinaporin vanhustenkeskuksen avajaiset pidettiin torstaina 27.9. Lämmin, iloinen kuhina ja puheensorina täytti keskuksen aulatilan, eikä harmaa sadesää juhlakansaa haitannut. Tilaisuutta juhlistivat mm. kultturiministeri Paavo Arhinmäki sekä presidentti Tarja Halosen tervehdyksen tilaisuuteen tuonut valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi.

Lue lisää (pdf) 28092012_Helsingin Toimitilat _ Kinaporin_avajaiset

18.9.2012
KINAPORI ON JO TÄYNNÄ TOIMINTAA

Toiminta Kinaporin palvelukeskuksessa on päässyt mittavan peruskorjauksen ja kesäajan jälkeen täyteen vauhtiin keskuksen omissa tiloissa Kinaporinkadulla. Esimerkiksi syyskuun viimeisellä viikolla tarjolla on mm. mahdollisuus tavata kirjailija Matti Rönkä ja kuvantekijä, kirjoittaja Antti Aho, tanssia Jussi Raittisen ja Hillel Tokazierin sekä Puhallinorkesteri Wiipurin tahdissa, kuulla Helsingin lauluveljien konsertti. Lisäksi keskuksen asiakkailla ja kokonaisuuteen kuuluvien palveluasuntojen asukkailla on mahdollisuus osallistua keskuksen uuden toiminnan avajaisjuhliin perjantaina 28.9. klo 13.

Lue lisää (pdf) 18092012_Helsingin_Toimitilat _ Kinapori

28.6.2012
KINAPORIN PALVELUKESKUS TAAS KINAPORINKADULLA

Iloinen tanssin jytke täyttää Kinaporin palvelukeskuksen juhlasalin kesäkuun lopun keskiviikkoiltapäivänä. Käenkujalla Kinaporinkatu 9:n peruskorjauksen ajan ”evakkomatkalla” olleen palvelukeskuksen toiminta omissa tiloissa on pääsemässä täyteen vauhtiin.

Lue lisää (pdf) 28062012_HelsinginToimitilat_Kinaporin_palvelukeskus_remontti_valmis

14.5.2012
SILTASAARENKATU 13:N EDUSTA UUSIKSI

Helsingin Toimitilat on aloittanut Helsingin rakennusvalvontaviraston ja terveyskeskuksen käytössä olevan Siltasaarenkatu 13:n edustan uudistustyön. Työ tehdään asiaa koskevan ideakilpailun voittaneen kuvataiteilija Makla Laineen ja arkkitehti Essi Käpin ehdotuksen pohjalta. Työ elävöittää ja parantaa Hakaniemen metroasemalta Kallion kirkolle menevän kävelykadun ilmettä.

Lue lisää (pdf) 14052012_Siltasaarenkatu 13_n edusta, toukokuu 2012

2.5.2012
HISSIREMONTTI ALKAMASSA USEASSA KOHTEESSA

Helsingin Toimitilat teettää vuoden 2012 aikana hissien peruskorjauksia Malmilla Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksessa, Malminkartanon terveysasemalla ja Oulunkylässä sekä Oulunkylätalossa että terveysasemalla. Töiden takia hissit ovat poissa käytöstä. Tästä on haittaa etenkin Oulunkylän terveysaseman käyttäjille.

Lue lisää (pdf) 02052012_HelsinginToimitilat_Hissien_peruskorjaukset_2012

30.3.2012
KINAPORIN PERUSKORJAUS HARJAKORKEUDESSA

Helsingin Toimitilojen omistama Kinaporinkatu 9 ja Helsingin Palveluasuntojen omistama Kinaporinkatu 7 peruskorjataan uudeksi Kinaporin vanhustenkeskukseksi. Rakennushankkeen harjannostajaisia vietettiin 29.3.2012. Uusittu keskus tarjoaa nykyaikaiset tilat sekä monipuoliseen palvelukeskustoimintaan että laadukkaaseen palveluasumiseen.

Lue lisää (pdf) 30032012_Helsingin_Toimitilat_Kinaporin_harjannostajaiset

2.2.2012
HISSI VIEKÖÖN VARMASTI JA TURVAL,LISESTI

Kaikissa Helsingin Toimitilojen kiinteistöissä on hissit kahta päiväkotirakennusta lukuun ottamatta. Kun yhtiön rakennuskanta on pääosin 1980- ja 1990-luvuilta, on Helsingin Toimitilat panostanut viimeiset kolme vuotta hissien toiminnan varmuuden ja turvallisuuden takaamiseen. Kuntoarviot, ja pitkän aikavälin korjaussuunnitelmat ovat konkretisoituneet korjaus- ja uusimistöinä monessa kohteessa. Kesällä 2012 vuorossa ovat Malmilla olevan Hesoten ja Malminkartanon terveysaseman hissit.

Lue lisää (pdf) 02022012_Helsingin_Toimitilat_Hissien_kunnostus_PTS

27.12.2011
KIINTEISTÖJEN YLEIS- JA ERIKOISHUOLTO ERIYTETÄÄN

Helsingin Toimitilat uudistaa omistamiensa kiinteistöjen huoltoa vuonna 2012. Erikoishuollon tehtävät on paketoitu vuoden 2011 aikana selkeiksi kokonaisuuksiksi ja siirtyvät vuoden 2012 aikana erikoishuoltoliikkeiden hoitoon. Kiinteistöjen nykyiset huoltoliikkeet jatkavat työtään yleishuollon tehtävissä. Uudistuksen tarkoituksena on parantaa ja varmistaa erikoishuollon laatua kaikissa kohteissa.

Lue lisää (pdf) 27122011_Helsingin_Toimitilat_Erikoishuolto Helsingin Toimitiloissa 2012

15.12.2011
KALLION KALEVA KERTOO KAUPUNGIN KEHITTYMISESTÄ

Porthaninkatu 2:ssa on toiminut Päiväkoti Kaleva syksystä 2009 lähtien. Uuden noin 50 lapselle tarkoitetun päiväkodin avaaminen kertoo kaupungin kehittymisestä. Kallio on muuttunut jälleen lapsiperheiden asuinalueeksi. Itse asiassa samoissa tiloissa Porthaninkadun ja 3. linjan kulmauksessa on toiminut Päiväkoti Kaleva myös pari vuosikymmentä sitten. Välillä tila oli muussa käytössä.

Lue lisää

16.11.2011
PALVELUPYYNTÖKESKUSKOKEILUA JATKETTIIN

Helsingin Toimitilojen neljällä Palmian hoidossa olevalla terveysasemakiinteistöllä on kokeiltu ns. palvelukeskus-toimintamallia keväästä 2011 lähtien. Syksyllä pidetyn kokeilun palautepalaverin seurauksena yhtiön toimitusjohtaja on päättänyt jatkaa kokeilua ja palvelupyyntökeskuksen käyttöä vuoden 2011 loppuun. Esimerkiksi Malminkartanon terveysaseman osastonhoitaja Helena Heikkisellä on toimintamallista vain hyvää sanottavaa.

Lue lisää (pdf) 16112011 _ Helsingin Toimitilat _ Palvelupyyntokeskuskokeilu jatkuu

22.8.2011
KIINTEISTÖJÄ HUOLLETAAN JA KORJATAAN KOKO AJAN

Helsingin Toimitilojen kiinteistöissä tehdään tänäkin vuonna monenlaisia järjestelmien tai rakenteiden huoltotöitä ja vuosikorjauksia. Lisäksi muutamassa kohteessa on käynnissä edellisiä isompia korjaustöitä, joilla poistetaan havaittuja ongelmia. Esimerkiksi Jakomäessä uusitaan terveyskeskuksen alapuolisia rakenteita rakennusvaiheessa tehtyjen virheiden korjaamiseksi.

Lue lisää (pdf) 22082011 _ Helsingin Toimitilat _ Korjaustoita 2011

3.8.2011
HELSINGIN TOIMITILAT MUUTTAA

Koy Helsingin Toimitilat siirtyy uusiin toimitiloihin Sörnäisiin. Yhtiön toimisto on 22. elokuuta 2011 alkaen osoitteessa Sörnäistenkatu 1, 3. kerros. Yhtiön postiosoite muuttuu myös ja on 22.8. lähtien PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI. Samaten muuttuvat yhtiön puhelinnumerot. Yhtiön keskusnumero on 22.8. lähtien (09) 310 70110.

Lue lisää (pdf) 03082011 _ Helsingin Toimitilat _ Toimisto muuttaa

8.6.2011
YHTIÖN KUNNOSSAPITO- JA KEHITYSTYÖ VILKASTA

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen vuosi 2010 meni tehtyjen toiminta- ja taloussuunnitelmien mukaisesti. Yhtiön kunnossapito- ja kehittämistoiminta oli vilkasta. Sen sijaan uudisrakennusrintamalla Kontulan vanhustenkeskuksen valmistuminen näkyi selvästi vauhtia rauhoittavana tekijänä. Yhtiön talous kehittyi suotuisasti.

Lue lisää (pdf) 08062011 _ Helsingin Toimitilat _ Helsingin Toimitilat vuosi 2010

6.6.2011
KIINTEISTÖJEN HUOLTOA KEHITETÄÄN

Helsingin Toimitilojen kiinteistöissä on ollut käynnissä huoltotoiminnan kehittämisprojekti. Työssä haetaan toimintamallia, jossa myös yleishuollon ja erikoishuollon tehtävät selkeästi määrittämällä lisätään tilojen käytön turvallisuutta ja terveellisyyttä. Tähän asti tehtävien hoidossa ja laadussa on ollut kiinteistökohtaisia eroja.

Lue lisää (pdf) Helsingin Toimitilat _ Huoltotoiminnan kehittäminen 2011

31.3.2011
VIKAILMOITUKSISSA JA PALVELUPYYNNÖISSÄ KOKEILLAAN PALVELUPYYNTÖKESKUSTA

Perintönä ajoilta ennen Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen perustamista yhtiön omistamissa toimitilakiinteistöissä on ollut erilaisia käytäntöjä tehdä kiinteistöön ja sen toimintaan liittyviä vikailmoituksia ja palvelupyyntöjä. Yhtiö aloittaa nyt neljällä terveysasemakiinteistöllään kokeilun, jossa kokeillaan palvelupyyntökeskus-toimintamallia. Kokeilu tehdään yhteistyössä ko. kiinteistöissä huoltoyhtiönä toimivan Palmian kanssa.

Lue lisää (pdf) 31032011_Helsingin Toimitilat_Vikailmoitukset ja palvelupyynnot

17.2.2011
HYVÄ VIESTINTÄ ON TÄRKEÄ OSA REMONTTIA MALMILLA

Malmin virastotalossa on alkanut mittava remontti. Työn keskeisin tarkoitus on korjata rakennuksessa havaitut sisäilmaa heikentävät tekijät. Rakenteiden purkamista ja uuden rakentamista tehdään kerros kerrallaan muiden kerrosten ollessa samaan aikaan normaalissa toimistotyökäytössä. Viestintä on tärkeä osa tällaista remonttia.

Lue lisää (pdf) 17022011_Helsingin Toimitilat_Hyva viestinta osana remonttia Malmilla

14.12.2010
RANSKALAISET JOULULAULUT SOIVAT KANNELMÄESSÄ

Mikonmäen lastentalossa Kannelmäen Hanuripolulla raikuu iloinen ranskan- ja suomenkielinen porina. Näin joulun alla erityinen puheenaihe on joulu ja joulupukin odotus. Elokuussa 2009 Hanuripolulle siirtyneessä rankalais-suomalaisessa Les Galopins –päiväkodissa valmistaudutaan joulujuhliin. Joulu vietetään suomalaisen perinteen mukaan, mutta esimerkiksi joululaulut opetellaan ranskaksi.

Lue lisää (pdf) 14122010 _ Helsingin Toimitilat _ Mikonmäen lastentalo - Les Galopins

7.12.2010
VAIPOILLE TEHDÄÄN NYT HUOLTOKORJAUKSIA

Helsingin Toimitilat on tehnyt normaaliin kunnossapitoon liittyviä huoltokorjauksia usean omistamansa rakennuksen vaippaan eli ulkoseiniin ja –kattoihin. Tyypillisiä tehtyjä töitä ovat elementtisaumausten uusimiset sekä niin seinien, ikkunoiden, ovien kuin konesaumattujen peltikattojenkin huoltomaalaukset. Normaalia isompia korjaustöitä on tehty Toinen linja 7:ssä sijaitsevan toimistotalon seiniin.

Lue lisää (pdf) 07122010 _ Helsingin Toimitilat _ Julkisivut ja katot 2010

7.12.2010
ILMAVUODOT TUONEET EPÄPUHTAUKSIA SISÄILMAAN

Kalliossa sijaitsevan Toinen linja 7:n työtiloissa on ollut sisäilman laatuongelmia. Rakennusta on korjattu mittavasti, jotta havaituista syistä päästäisiin eroon.

Lue lisää (pdf) 07122010 _ Helsingin Toimitilat _ Ulkoseinien tiivistys

4.11.2010
ENERGIAA EI TARVITSE SÄÄSTÄÄ, JOS SITÄ KÄYTTÄÄ JÄRKEVÄSTI

Helsingin Toimitilat on teettänyt kiinteistöissään energiakatselmuksia. Katselmusraporteissa on määritelty mahdollisuudet säästää energiaa järkevästi. Raporteissa on myös annettu kiinteistönhoidosta vastaaville ohjeet säästöihin pääsemiseksi. Kiinteistön käyttäjien terveys, viihtyvyys ja turvallisuus eivät ole ristiriidassa energiansäästön kanssa, muistuttaa katselmuksia HKR Rakennuttajassa vuodesta 1994 tehnyt Timo Posa. Hän korostaa, ettei energiaa tarvitse normaalisti säästää. Riittää, että käyttää energiaa järkevästi.

Lue lisää (pdf) 04112010 _ Helsingin Toimitilat _ Energiakatselmukset

4.11.2010
ENERGIAKATSELMUKSEN SÄÄSTÖSUOSITUKSET JO TEHTY HELPASSA

- Olen jo tehnyt pääosan energiakatselmuksessa esitetyistä säästötoimista Helsingin palvelualojen oppilaitoksen Savonkatu 4:n kiinteistössä. Toimenpiteistä suurimman osan saatoin tehdä talon ohjauksen keskusyksikössä asetusarvoja muuttamalla. Lämpötila on nyt säädetty noin 21 asteeseen ja eri laitteiden käyttöaikoja on muutettu, esittelee toimia Helpan talon kiinteistönhoidosta vastaava palveluohjaaja Tom Jaala Palmiasta.

Lue lisää (pdf) 04112010 _ Helsingin Toimitilat _ Helpa, energiansäästö

23.9.2010
KINAPORIN PALVELUKESKUKSEN PERUSKORJAUS ALKAA JOULUKUUSSA

Helsingin Toimitilojen omistama Kinaporin vanhusten palvelukeskus peruskorjataan. Samassa yhteydessä uusitaan samaan kiinteistökokonaisuuteen kuuluva Helsingin Palveluasuntojen omistama palvelutalo. Käyttäjät siirtyvät molemmista taloista väistötiloihin 7.12.2010 mennessä, minkä jälkeen rakentajat pääsevät töihin.

Lue lisää (pdf) 23092010 _ Helsingin Toimitilat _ Kinaporin palvelukeskus peruskorjataan

17.8.2010

STURENKATU 8:AAN KAUKOJÄÄHDYTYS

Alppilassa Sturenkatu 8:n toimitiloissa on meneillään merkittävästi työhyvinvointia lisäävä perusparannustyö. Helsingin Toimitilat päätti lisätä talon varustetasoon jäähdytyksen. Toteutus tehdään hyvin modernisti, sillä jäähdytysenergia tulee Sturenkatu 8:aan Helsingin Energian kaukojäähdytysverkostosta.

Lue lisää (pdf) 17082010 _ Helsingin Toimitilat _ Sturenkatu 8, jäähdytys

17.8.2010
YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN KAUKOJÄÄHDYTYS YLEISTYY VAUHDILLA

Helsingin Energia hyödyntää kaukojäähdytyksen tuotannossa samanlaista ympäristölle myönteistä yhteistuotantotekniikkaa kuin kaukolämmön tuotannossakin. Sama ”sampo” jauhaa nyt sähköä, lämpöä ja jäähdytystä, joille kaikille on kysyntää. Kaukojäähdytyksen ansiosta tuotantokapasiteetin hyötysuhde pysyy tasaisemmin hyvänä ympäri vuoden kuin pelkkää kaukolämpöä tuotettaessa. Monissa tutkimuksissa on todettu, että kaukolämmön alueella on järkevä liittää kiinteistöt kaukolämpöön. Nyt kaukojäähdytyksen asiakaskunta laajenee nopeasti samaan järkilogiikkaan perustuen.

Lue lisää (pdf) 17082010 _ Helsingin Toimitilat _ Kaukojäähdytys Helsingissä

5.8.2010
HESOTEN KEITTIÖREMONTTI EDENNYT AIKATAULUSSA

Malmilla olevan Helsingin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan oppilaitoksen eli Hesoten keittiön remontti on valmistumassa suunnitelmien mukaan. Keittiönhän pitää olla käyttökunnossa koulun lomakauden päättyessä.

Lue lisää (pdf) 05082010 _ Helsingin Toimitilat _ Hesote keittioremontti edennyt

24.6.2010
MINERVANKADUN ASUNTOIHIN VIIMEISET TAKUUKORJAUKSET

Töölössä sijaitsevan Minervaskolanin yhteydessä on vuonna 1938 rakennettu asuintalo osoitteessa Minervankatu 3. Osa koulun toiminnoista – keittiö ja teknisen työn tilat – on asuinrakennuksen puolella. Helsingin Toimitilat teetti asuntoihin ja koko asuintalokiinteistöön täydellisen peruskorjauksen, joka valmistui 2008. Nyt käynnissä ovat viimeiset pienet takuutyöt ja talotekniikan säädöt, jotka valmistuvat heinäkuun alussa.

Lue lisää (pdf) 24062010 _ Helsingin Toimitilat _ Minervankatu 3_n peruskorjaus

17.6.2010
HESOTEN KEITTIÖN RAKENTEET UUSIKSI

Malmilla olevan Helsingin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan oppilaitoksen eli Hesoten keittiö pistettiin matalaksi heti oppilaiden lähdettyä kesälaitumille. Viikolla 23 kannettiin ensin keittiöstä pois mm. kaikki koneet ja keittiö osastoitiin eroon viereisestä ruokasalista. Viikon 24 alussa urakoitsija Regiteck Oy:n väki aloitti purkutyön, jossa keittiöalueen metalli-villa-kivilevyrakenteiset väliseinät ja ulkoseinien ja lattian pinnat puretaan. Syksyllä keittiön henkilökunta palaa töihin tiloihin, joissa tutut koneet ja kalusteet on sijoitettu täysin uusiin ja uutuuttaan hohtaviin kosteutta taatusti kestäviin rakenteisiin.

Lue lisää (pdf) 17062010 _ Helsingin Toimitilat _ Sosiaali- ja terveydenhoitoalan oppilaitos, keittiö

2.6.2010
PIHAT KUKOISTAVAT HYVÄSSÄ HOIDOSSA

Pitkäjänteisyys ja johdonmukaisuus ovat tärkeitä arvoja myös kiinteistöjen piha-alueiden hoidossa ja kunnossapidossa. Helsingin Toimitilat on tehnyt jo muutaman vuoden yhteistyötä Piha- ja puistosuunnittelu Pirttijärven kanssa. Pirttijärven toimisto on laatinut kaikkiin kohteisiin hoitosuunnitelmaan ja kilpailuttanut Kiinteistö-RYL 2009:een perustuen viheraluetyöt. Kilpailutuksen voitti ISS Viherpalvelut, joka on vastannut vuoden 2010 alusta kaikkien kohteiden piha-alueiden hoidosta lukuun ottamatta huoltoyhtiöille yhä kuuluvaa nurmikon leikkuutta.

Lue lisää (pdf) 02062010 _ Helsingin Toimitilat _ Pihojen hoito

25.5.2010
HELSINGIN TOIMITILOILLE VUOSI 2009 OLI TYÖNTÄYTEINEN

Vuosi 2009 muistetaan maailmantalouden rahoituskriisistä. Helsingin Toimitiloille vuosi oli työntäyteistä aikaa ja tarvittava rahoituskin järjestyi yleismaailmallisesta talouden epävarmuudesta huolimatta.

Lue lisää (pdf) 25052010 _ Helsingin Toimitilat _ Helsingin Toimitilat vuosi 2009

18.5.2010
HENKILÖKUNNAN TOIVE TOTEUTETTIIN

Vaikka Malminkartanon syyskuussa 20 vuotta täyttävä terveysasema on ollut tiloiltaan toimiva ja ulkoasultaan miellyttävä, on henkilökuntaa harmittanut koko rakennuksen olemassa olon ajan yksi asia. Molemmissa henkilöstön käyttämissä sisäänkäynneissä avaimia on joutunut etsimään pimeässä ja alttiina sateille. Nyt Helsingin Toimitilat on poistanut tämän puutteen arkkitehti Matti Pöyryn suunnittelemilla tyylikkäillä ruostumattomasta teräksestä ja lasista tehdyillä katoksilla.

Lue lisää (pdf) 18052010 _ Helsingin Toimitilat _ Malminkartanon terveysaseman katokset

18.5.2010
HYVÄ HENKI HYVISSÄ TILOISSA

Kun Malminkartanon terveysaseman henkilökunta tuli ensimmäisenä työpäivänään vasta valmistuneeseen taloon 1.9.1990, oli avosairaanhoidon terveydenhoitaja Kaija Salmi heidän joukossaan. Terveysaseman rakentamista oli vauhdittanut aktiivinen asukasyhdistys, joka edelleenkin on terveysaseman toiminnan vankka tukija. Kun terveysaseman henkilökunta on tehnyt työtä hyvässä hengessä ja hoitanut asiakkaita hyvin, joustavasti ja venyen, ovat asukkaat olleet palveluun tyytyväisiä.

Lue lisää (pdf) 18052010 _ Helsingin Toimitilat _ Malminkartanon terveysaseman toiminta

11.5.2010
SISÄILMAN ETEEN TEHDÄÄN TÖITÄ

Rakennusten sisäilmaolot ovat Helsingin Toimitilojen kiinteistöjen kehittämisessä yksi keskeinen asia. Yhtiön omistukseen ja vastuulle siirtyi sen aloittaessa toimintansa vuonna 2006 monipuolinen ja ikärakenteeltaan vaihteleva kiinteistökanta. Useissa rakennuksissa on ilmennyt sisäilmaan liittyviä haasteita. Nyt niissä tehdään työtä työympäristöjen parantamiseksi mm. tiiviissä yhteistyössä HKR-Rakennuttajan sisäilma-ammattilaisten kanssa.

Lue lisää (pdf) 11052010 _ Helsingin Toimitilat _ Sisäilma-asiat Helsingin Toimitilat

6.5.2010
KONTULASSA JUHLITTIIN VIRALLISIA AVAJAISIA

Helsingin sosiaalivirasto järjesti 5.5.2010 Kontulan uuden vanhustenkeskuksen viralliset avajaiset. Apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen totesi tervehdyksessään Kontulan olevan maassamme ja Helsingissä edelläkävijän asumis- ja hoivapalvelujen kehittämisessä. Samalla hän kiitti niin rakennushankkeen osapuolia kuin keskuksen henkilökuntaakin siitä hyvästä työstä, jonka tuloksena uusi vanhustenkeskus on syntynyt. Henkilökunnan puolesta tilaisuudessa puhunut toimintaterapeutti Anna-Mari Kyriopoulos saattoi todeta tyytyväisenä, että keskuksen suunnittelussa ja rakentamisessa otettiin henkilökunnan näkemykset hyvin huomioon. Tyytyväinen oli myös asiakkaiden puolesta tilaisuudessa puhunut Rauli Peltola, joka kiitteli mm. keskuksen viihtyisyyttä, luonnonläheisyyttä ja monipuolisuutta.

Lue lisää (pdf) 06052010 _ Helsingin Toimitilat _ Kontulan avajaiset

25.2.2010
JÄLKIRUOKAKIISSELI SYTYTTI TULIPALON VIIPURINKADULLA

Viipurinkatu 2:n ruokalasta tuotiin eräänä talvisena perjantaina yli jäänyt jälkiruokakiisseli talon biojäteastioihin. Seurauksena oli tulipalo puoli vuotta aiemmin uusitussa loistehon kompensointiparistossa. Erikoinen tapaus, arvioi kiinteistönomistajan eli Helsingin Toimitilojen tekninen isännöitsijä Pentti Hammar.

Lue lisää (pdf) 25022010 _ Helsingin Toimitilat _ Helsingin Toimitilat, Viipurinkatu 2

26.1.2010
SILTASAARENKADULLA POISTETAAN LIUKKAUS JA LUMI RIVAKASTI

Hakaniemessä Toiselta linjalta Kallion kirkolle nouseva Siltasaarenkatu on talvioloissa kiinteistönhoidolle haastava työmaa. Kun Toisen linjan ja Siltasaarenkadun kulmasta kuljetaan myös Hakaniemen metroasemalle, aloitetaan liukkauden torjunta ja lumen poisto talvisin jo ennen aamukuutta sekä Toinen linja 7:n ja Siltasaarenkatu 13:n että Siltasaarenkatu 22:n ja Porthaninkatu 2:n kohdalla.

Lue lisää (pdf) 26012010 _ Helsingin Toimitilat _ Lumi ja liukkaus

22.12.2009
KONTULASSA ENSIMMÄINEN JOULU

Kontulan uusi vanhustenkeskus on ollut jo kolmisen kuukautta täydessä käytössä. Vanhainkodin asukkaat, päiväkeskuksen ja palvelukeskuksen asiakkaat sekä talon henkilökunta alkavat olla kotiutuneita uusiin ja entistä parempiin tiloihin. Joulukuussa Kontulan vanhustenkeskuksen on täyttänyt lämmin joulun henki.

Lue lisää (pdf) 22122009 _ Helsingin Toimitilat _ Kontulan vanhustenkeskus joulu 2009

30.11.2009
KINAPORIN PALVELUKESKUS UUSITAAN

Helsingin Toimitilat on aloittanut omistamansa Kinaporin palvelukeskuksen perusparannuksen suunnittelun. Yhdessä palvelukeskuksen kanssa uusitaan viereinen vanhusten asumispalveluja tuottava Helsingin Palveluasuntojen omistama Kinaporin palvelutalo. Rakennustyöt on tämänhetkisten suunnitelmien mukaan tarkoitus aloittaa syksyllä 2010.

Lue lisää (pdf) 30112009 _ Helsingin Toimitilat _ Kinaporin palvelukeskus

28.10.2009
YMPÄRISTÖTEKO JOLLAKSESSA - PÄIVÄKOTI KAUKOLÄMPÖÖN

Helsingin Toimitilat siirtää päiväkoti Jollaksen kiinteistön kaukolämpöön. Lämmitysjärjestelmän muutostyöt ovat parhaillaan menossa ja valmistuvat marraskuun 2009 loppupuolella.

Lue lisää (pdf) 28102009 _ Helsingin Toimitilat _ Päiväkoti Jollas kaukolämpöön

17.9.2009
KONTULAN VANHUSTENKESKUS ON EDELLÄKÄVIJÄ

Kontulan juuri valmistuneen vanhustenkeskuksen suunnittelussa ja rakentamisessa on hyödynnetty uusin muistisairaiden hoitamiseen ja vanhuspalveluiden tuottamiseen liittyvä tieto. Rakennushanke käynnistyi, kun Kontulan vanhan keskuksen todettiin olevan rakenteellisesti liian vanhanaikaisen korjattavaksi. Nyt käyttöön otettavassa noin 18.200 bruttoneliömetrin uudisrakennuksessa on mm. 196 asuntopaikkaa, mikä on 50 enemmän kuin vanhassa.

Lue lisää (pdf) 17092009 _ Helsingin Toimitilat _ Kontulan vanhustenkeskus

21.8.2009
JÄTEHUOLLON KUMPPANI VALITTU

Yhtiö käynnisti vuonna 2008 jätehuoltoprojektin. Työn aikana on kartoitettu tilanne jokaisessa Helsingin Toimitilojen kiinteistössä sekä käyty läpi jätehuoltoon liittyviä asioita kohteiden käyttäjien, etenkin niiden ekotukihenkilöiden, kanssa. Kartoituksen valmistumisen jälkeen on tehty jätehuollon suunnitelma ja sen pohjalta kilpailutettu koko kiinteistökannan jätehuolto siltä osin, kun jätehuollon voi kilpailuttaa vapaasti. Tarjouskilpailun voitti Papros Oy, joka ottaa kohteet hoitoonsa marraskuussa 2009.

Lue lisää (pdf) 21082009 _ Helsingin Toimitilat _ Jätehuollon uusiminen

30.7.2009
KALLIOON TULEE UUSI PÄIVÄKOTI

Lasten päivähoitopalvelujen kysyntä Helsingin kantakaupungissa on kasvanut viime vuonna. Tämä näkyy mm. Kallio-Alppiharju-Pasila päivähoitoalueilla, joissa on jouduttu ottamaan käyttöön lisätiloja. Tarve päivähoidon lisätiloille jatkuu edelleen. Kalliossa Porthaninkatu 2:ssa nuorisotilana toimineen Helsingin Toimitilojen omistaman huoneiston muutostyöt uuden päiväkoti Kalevan käyttöön sopivaksi ovat parhaillaan käynnissä ja valmistuvat 28.8.2009 mennessä.

Lue lisää (pdf) 30072009 _ Helsingin Toimitilat _ Päiväkoti Kaleva

17.6.2009
KONTULASSA PANOSTETAAN MYÖS KÄYTTÄJÄPALVELUIHIN

Kontulan uusi vanhustenkeskus edustaa valmistuessaan alan uusinta osaamista. Kohteen toimintaa tukee osaltaan kiinteistö- ja käyttäjäpalvelujen nivominen yhdeksi palvelukokonaisuudeksi. Vanhustenkeskuksen käyttäjä sosiaalivirasto, vuokranantajana toimiva Tilakeskus sekä kiinteistön omistaja Helsingin Toimitilat vastaavat silti kukin itselleen kuuluvien tehtävien tilaamisesta ja kustannuksista.

Lue lisää (pdf) 17062009 _ Helsingin Toimitilat _ Kontulan käyttäjäpalvelut

25.5.2009
KIINTEISTÖJEN KEHITTÄMINEN HEIJASTUI VUODEN 2008 LUKUIHIN

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilojen taseasema säilyi vahvana ja maksuvalmius hyvänä vuonna 2008. Kontulan uuden vanhustenkeskuksen rakennuttaminen ja yhtiön olemassa olevan kiinteistökannan korjaaminen ovat lisänneet vieraan pääoman määrää ja siten pääomakustannuksia. Vaikka maailmantalouden tilanne näkyy korkeina lainamarginaaleina, on korkotason alhaisuus pitänyt pääomakulut siedettävinä.

Lue lisää (pdf) 25052009 _ Helsingin Toimitilat _ Helsingin Toimitilojen vuosi 2008

9.4.2009
STURENKADUN VIRASTOTALON ILMASTOINTI UUSITAAN

Helsingin Toimitilojen Viipurinkadun ja Sturenkadun kulmassa omistaman Alppilan virastotalon ilmanvaihdon uusimistyö aloitettiin maaliskuun lopussa. Työ etenee suunnitelmien mukaisesti ja on valmistumassa sopimuksen mukaisesti juhannuksen 2009 alla. Työssä uusitaan vuonna 1979 rakennetun talon tuloilmakoneet.

Lue lisää (pdf) 09042009 _ Helsingin Toimitilat _ Sturenkatu 14_n iv-työt

9.3.2009
TOIMITILAYHTIÖ LUO TYÖNTEON PUITTEITA

Helsingin Toimitilat päätti vuoden 2008 lopulla ottaa kiinteistöjen teknisen isännöinnin omaan hoitoonsa, kun yhtiön kiinteistömassa ja siihen liittyvän työn määrä loivat edellytykset tälle ratkaisulle. Toimitilayhtiön tehtävä on luoda hyvät puitteet niille Helsingin kaupungin toiminnoille, jotka käyttävät Helsingin Toimitilojen omistamia kiinteistöjä. Kiinteistöjen tekninen toimivuus ja kunto sekä kiinteistöön liittyvät palvelut ovat tässä työssä tärkeässä roolissa. Tekniseksi isännöitsijäksi valittu Pentti Hammar on siis paljon vartijana, kun hän koordinoi ja johtaa kiinteistöjen yllä- ja kunnossapitoa.

Lue lisää (pdf) 09032009 _ Helsingin Toimitilat _ Hammar

27.2.2009
SISÄILMA- JA KOSTEUSASIAT ERITYISTARKASTELUSSA

Helsingin Toimitilat jatkaa vuonna 2009 toimintansa kehittämistä. Erityisinä painopistealueina ovat mm. toimitilojen sisäilma- ja kosteusolojen hallinnan sekä kiinteistöasioita koskevan yhteistyön kehittäminen yhteistyössä tilakeskuksen, huoltoyhtiöiden ja tilojen käyttäjien kanssa. Sisäilma- ja rakenneongelmissa asiantuntijakumppanina kehitystyössä on Helsingin kaupungin rakennusviraston HKR-Rakennuttaja.

Lue lisää (pdf) 27022009 _ Helsingin Toimitilat _ 2009 teemat

30.1.2009
KONTULAN VANHUSTENKESKUS HARJAKORKEUDESSA

Kontulassa rakennetaan uutta vanhustenkeskusta, joka valmistuu syksyllä 2009 aivan nykyisen vanhustenkeskuksen viereen. Hankkeen myötä vanhuksille saadaan Kontulaan nykyaikaiset, viihtyisät ja toimivat tilat. Mittava rakennushanke on edennyt harjannostajaisvaiheeseen.

Lue lisää (pdf) 30012009 _ Helsingin Toimitilat _ Kontulan harjannostajaiset

21.1.2009
YHTIÖLLE PALKATTIIN OMA TEKNINEN ISÄNNÖITSIJÄ

Helsingin Toimitilojen omistukseen on vuoden 2009 alussa siirtynyt päiväkotikiinteistö Kannelmäessä. Yhtiö kehittää koko ajan omistamiaan kiinteistöjä ja niiden työskentelyoloja. Vuoden 2009 kehittämistyön painopistealueet liittyvät sisäilma- ja kosteusasioihin, kiinteistöjen energiankulutukseen, käyttäjäpalveluihin sekä ulkoalueiden hoitoon. Mm. näitä töitä johtamaan ja koordinoimaan yhtiöön on palkattu oma tekninen isännöitsijä, joka aloittaa työnsä 1.2.2009.

Lue lisää (pdf) 21012009 _ Helsingin Toimitilat _ Tekninen isännöinti 2009

17.12.2008
MALMINKARTANOSSA PARANNETTIIN YMPÄRISTÖÄ

Malminkartanon terveysaseman piha-alue parantaa nykyisin ympäristöä Luutnantinkadulla. Helsingin Toimitilat on kunnostanut pysäköintialueen ja kadunvarren piha-alueet. Ympäristölle ystävällisiä ovat myös jätehuollossa tehdyt parannukset.

Lue lisää (pdf) 17122008 _ Helsingin Toimitilat _ Malminkartanon pihatyöt

27.11.2008
KIINTEISTÖJEN "JÄTEREMONTIT" TÄYTEEN VAUHTIIN

Helsingin Toimitilat on tehnyt vuoden 2008 aikana omistamissaan kiinteistöissä jätehuollon nykytilanteen kartoituksen ja siihen perustuen suunnitelman jätehuollon kehittämiseksi. Jätehuollon kehittämisen tavoitteena on parantaa kiinteistöjen käyttäjien palvelua, kehittää jätteiden erilliskeräystä, vähentää kaatopaikkajätteen määrää ja säästää jätekustannuksia. Jätehuollon kehittämistyö kohti lopullista tavoitetasoa tapahtuu vaiheittain marraskuusta 2008 alkaen

Lue lisää (pdf) 27112008 _ Helsingin Toimitilat _ Jäteprojekti kayntiin

9.10.2008
YHTIÖÖN PALKATAAN TEKNINEN ISÄNNÖITSIJÄ

Helsingin Toimitilat -yhtiön hallitus on päättänyt palkata yhtiölle teknisen isännöitsijän.

Lue lisää (pdf) 09102008 _ Helsingin Toimitilat _ Tekninen isännöitsijä haku

10.9.2008
JÄTTEIDEN KERÄYS UUSIUTUU

Helsingin Toimitilat on teettänyt kevään ja kesän 2008 aikana omistamiensa kiinteistöjen jätehuoltokatselmuksen. Katselmuksessa on vierailtu kaikissa kiinteistöissä, tutkittu nykytilanne jätehuoneissa, selvitetty kiinteistöistä tulevan erilaisen jätteen määrät ja kuunneltu käyttäjien toiveita. Kesän aikana on myös tehty suunnitelma jätehuollon kehittämiseksi kussakin kiinteistössä.

Lue lisää (pdf) 10092008 _ Helsingin Toimitilat _ Jätehuollon työt

25.8.2008
PIHAT KUNTOON MALKINKARTANOSSA JA VALLILASSA

Helsingin Toimitilat tekee koko ajan erilaisia korjaus- ja huoltotöitä omistamissaan kiinteistöissä. Rakenne- ja taloteknisten töiden ohella korjaustarpeita on selvitelty myös piha-alueilla ja jätehuollon tiloissa. Pijhatöitä on tehty mm. Vallilassa Sturenkatu 12:ssa ja Malminkartanon terveysasemalla.

Lue lisää (pdf) 25082008

15.8.2008
TÖÖLÖÖN VALMISTUI UUSIA VUOKRA-ASUNTOJA

Korjaustyöt Helsingin Toimitilojen Minervankadun asuinkerrostalossa on saatu valmiiksi. Vuonna 1938 viereisen Minervaskolanin opettajia varten valmistuneessa asuintalossa oli tehtävä mittava peruskorjaus. Rakennuksen talotekniikka ja ikkunat olivat esimerkiksi tulleet elinikänsä päähän, samoin asuntojen märkätilat. Korjaustyö tehtiin mahdollisimman pitkälle alkuperäistä rakennustapaa kunnioittaen. Asunnot ovat ns. vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Lue lisää (pdf) 15082008 _ Helsingin Toimitilat _ Mivervakoulun asunnot elokuu 2008

12.8.2008
UUDEKSI TOIMITUSJOHTAJAKSI RAINO ANTIKAINEN

Kiinteistöasiamies, KTM Raino Antikainen Helsingin kaupungin kiinteistövirastosta on valittu 11.8.2008 Helsingin Toimitilojen uudeksi toimitusjohtajaksi. Antikainen oli hallituksen valintaa valmistelleen työryhmän yksimielinen ehdokas. Antikainen aloittaa työnsä toimitusjohtajana jo syyskuun alussa.

Lue lisää (pdf) 12082008 _ Helsingin Toimitilat _ Toimitusjohtaja

9.7.2008
RAKENNUSPROJEKTIT NÄKYVÄT VUODEN 2007 LUVUISSA

Helsingin Toimitilat aloitti vuonna 2007 kaksi isoa rakennusprojektia. Niistä suuremmassa tehdään Kontulaan uutta vanhusten palvelukeskusta ja pienemmässä on korjattu Töölössä Minervakoulun yhteydessä olevat vuokra-asunnot perinpohjaisesti. Lisäksi vuonna 2007 on tehty yhtiön haltuun siirtyneissä kiinteistöissä kuntoarviot ja tarvittaessa kuntotutkimuksia. Vuonna 2007 tehtiin myös monenlaisia korjaustoimia mm. kiinteistöjen lvi-järjestelmissä. Digitalisoinnin takia myös antenniverkkoja oli tarve uusia.

Lue lisää (pdf) 09072008 _ Helsingin Toimitilat _ Vuosi 2007

9.6.2008
HAUSSA UUSI TOIMITUSJOHTAJA

Helsingin Toimitilojen toimitusjohtaja vaihtuu. Yhtiön hallitus on myöntänyt 9.6.2008 eron toimitusjohtajan tehtävässä yhtiön perustamisesta asti toimineelle Sami Aiholle. Aiho siirtyy uusiin tehtäviin Helsinki-konsernin sisällä kesän jälkeen. Uuden toimitusjohtajan hakuprosessi päätettiin käynnistää heti. Sunnuntain 15.6.2008 Helsingin Sanomissa on asiaa koskeva ilmoitus.

Lue lisää (pdf) 09062008 _ Helsingin Toimitilat _ Haussa uusi toimitusjohtaja

23.5.2008
OIVALTAVIA EHDOTUKSIA KALLION ILMEEN KEHITTÄMISEKSI

Tehtyjen ehdotusten laatu ja määrä yllätti Siltasaarenkatu 13:n sisäänkäynnin ympäristön parantamiseksi pidetyn ideakilpailun kilpailun järjestäjät eli Helsingin Toimitilat kiinteistön omistajana ja Helsingin kaupungin Rakennusvalvontaviraston ja Terveyskeskuksen sen käyttäjinä. Palkintojury sai arvioitavakseen yhteensä 61 ehdotusta, joista 20 luokiteltiin parhaaseen eli yläluokkaan. Myös muut ehdotukset olivat monella tapaa kiinnostavia ja hyviä, mutta niissä oli puutteita joko ratkaisun toimivuudessa käytännössä, kulutuksen ja ilkivallan kestossa ja ehkäisyssä tai ympäristön viihtyisyydellä tarjotussa lisäarvossa. Voittajaksi valittiin arkkitehtiylioppilas Essi Käppin ja kuvataiteilija Makla Laineen ehdotus Kotona.

Lue lisää (pdf) 23052008_Siltasaaren_palkinnot
L
ue lisää (pdf) 2008_Kuvia_Siltasaarenkatu 13_n_kilpailusta

16.5.2008
OULUNKYLÄTALO ON ALUEEN TOIMINTAKESKUS

Rautatieasema, ostoskeskus, kirjasto, terveysasema ja Oulunkylätalo ovat kaikki vieri vieressä Oulunkylän keskustassa. Näistä terveysasema ja oulunkyläläisten toimintakeskus Oulunkylätalo toimivat Helsingin Toimitiloilta vuokratuissa tiloissa. Oulunkylätaloa käyttävät aktiivisesti sekä nuorisoasiainkeskuksen että työväenopiston asiakkaat.

Lue lisää (pdf) 16052008 _ Helsingin Toimitilat _ Oulunkylatalouutinen

25.4.2008
HANNAN PIHALLA ALETAAN KOMPOSTOIDA

Alppilassa Viipurinkadun, Sturenkadun ja Porvoonkadun rajaamassa korttelissa on Helsingin kaupungin toimintoja kahdessa hyvin erilaisessa kiinteistössä. Rakennuksista suuremmassa, vuonna 1979 rakennetussa Viipurinkatu 2 – Sturenkatu 14:n kiinteistössä, toimivat ympäristökeskus ja kiinteistöviraston kaupunginmittausosasto. Vuonna 1912 rakennetussa vanhemmassa osassa, jonka käyntiosoite on Sturenkatu 12, on sosiaaliviraston toimintoja sekä etenkin lähialueella asuvia palvelevat kumppanuustalo Hanna ja päihteetön päivätoimintakeskus Vallilan Vintti. Molempien rakennusten jätehuoltoa ollaan nyt uusimassa osana Helsingin Toimitilojen kokonaisvaltaista jätehuoltoratkaisua.

Lue lisää (pdf) 25042008_Hannan_pihalla_aletaan_kompostoida

23.4.2008
SILTASAARENKATU 13:N TULOKSET JULKISTETAAN TOUKOKUUSSA

Siltasaarenkatu 13:n edustan uudistamisesta järjestetyn ideakilpailun palkintoraadin työ on kääntymässä loppusuoralle. Kisan jury on päättänyt, että kilpailutyöt esitellään ja voittajat julkistetaan 21.5.2008 kello 14.00 Siltasaarenkatu 13:n 1. kerroksen kokoustilassa järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Tilaisuus on tarkoitettu mm. kilpailuun osallistuneille ja tiedotusvälineille.

Lue lisää (pdf) 23042008 _ Helsingin Toimitilat _ Siltasaaren tulokset toukokuussa

5.3.2008
SILTASAARENKADUSTA 61 EHDOTUSTA

Siltasaarenkatu 13:n edustan kehittämiseksi julistettu ideakilpailu sai hyvän vastaanoton. Esitysten jättöaika päättyi 29.2.2008. Kilpailun järjestäjät saivat määräaikaan mennessä 61 eri ehdotusta. Tuomaristo alkaa nyt käsitellä ehdotuksia ja hakea hyvistä ideoista parhaiten Kallion ilmettä kehittyvää ratkaisua.

3.3.2008
HYVÄ JÄTEHUOLTO SÄÄSTÄÄ

Helsingin Toimitilat kartoittaa omistamiensa kiinteistöjen jätehuoltoratkaisut kevään ja kesän 2008 aikana. Selvityksen laatimisen jälkeen kullekin kiinteistölle rakennetaan sekä ympäristön että kiinteistön käyttökulujen kannalta optimaalisin jätehuoltoratkaisu. Osana työtä on hakea samanlaista tai samantyyppistä toimintaa tekeville tilankäyttäjille yhtenäisiä oikeita toimintatapoja, joilla tehostetaan lajittelua ja jätteen vähentämistä. Työn tuloksena lisätään jätteiden hyötykäyttöä, vähennetään ympäristön kannalta haitallisimman jätteen eli kaatopaikkajätteen määrää sekä leikataan jätehuollon kustannuksia nykyisestä.

Lue lisää (pdf) 03032008 _ Helsingin Toimitilat _ Jätehuoltoa kehitetään

25.1.2008
AV-VIESTINTÄÄ ARABIANRANNASSA

Iloisesti Arabianrannassa erottuva Muotoilijakatu 3:n ”lego-talo” on täynnä luovuutta. Siellä nimittäin opiskellaan ja tehdään AV-viestintää monipuolisesti.

Lue lisää (pdf) 25012008 _ Helsingin Toimitilat _ AV-viestintää Arabianrannassa
Lue lisää (pdf) Digimedia
Lue lisää (pdf) multimedia
Lue lisää (pdf) Valokuvaus1
Lue lisää (pdf) Valokuvaus2
Lue lisää (pdf) Liikkuvan_kuvan_opiskelua_2008

16.1.2008
IDEAKILPAILULLA PARANNETAAN SILTASAARENKADUN ILMETTÄ

Siltasaarenkatu 13 on näkyvällä paikalla mm. Kallion virastotalon ja Hakaniemen metroaseman sisäänkäynnin lähellä. Kiinteistön omistaja Helsingin Toimitilat sekä rakennuksessa vuokralaisina toimivat Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto ja Helsingin terveyskeskus ovat päättäneet järjestää kilpailun, jolla haetaan ideoita kiinteistön ympäristön parantamiseen. Kilpailuaika päättyy 29.2.2008 ja järjestäjät ovat varanneet sen palkintosummaksi yhteensä 4500 euroa, joka jaetaan tuomariston päättämällä tavalla.

Lue lisää (pdf) 16012008 _ Helsingin Toimitilat _ Ideakilpailu

8.1.2008
JOLLAKSEN LAPSET NÄKYVÄT HYVIN LIIKENTEESSÄ

KOy Helsingin Toimitilat ja Laajasalon Kiinteistöt Oy lahjoittivat 8.1.2008 Jollaksen kolmelle päiväkodille yhteensä 130 hyvälaatuista ja helposti puettavaa kotimaista turvaliiviä. Liivejä käytetään esikoulu- ja päiväkotiryhmien liikkuessa päiväkotialueen ulkopuolella. Lahjoituksen saavat päiväkodit Jollas, Poikkilaakso ja Puuskakulma. Niistä Jollaksessa on kolme 1-5 –vuotiaille tarkoitettua lapsiryhmää, Poikkilaaksossa 42 hoitopaikkaa esikouluikäisille ja Puuskakulmassa neljä ryhmää 1-5 –vuotiaille lapsille.

Lue lisää (pdf) 08012008 _ Helsingin Toimitilat _ Jollaksen lapset näkyvät hyvin liikenteessä

4.1.2008
PÄIVÄKOTI JOLLAS HELSINGIN TOIMITILOILLE

Päiväkoti Jollaksen kiinteistö on siirtynyt 1.1.2008 Helsingin Toimitilojen omistukseen. Päiväkoti Jollas sijaitsee Jollaksessa metsän ja meren läheisyydessä keskellä omakotitaloaluetta osoitteessa Laitatuulenkaari 2, 00850 Helsinki. Jollaksessa on kolme 1-5 –vuotiaille tarkoitettua lapsiryhmää. Toiminta-ajatuksen mukaan päiväkoti Jollaksessa työskennellään lasta ja hänen perhettään kunnioittaen. Lapselle halutaan antaa mahdollisuus kasvaa omana itsenään muiden joukossa luovassa, lämminhenkisessä ja turvallisessa ympäristössä. Jokaisella ryhmällä on viikoittain liikuntahetki, kädentaidon harjoitteita, musiikkia ja leikkiä sekä muuta teeman mukaista toimintaa.

14.12.2007
KONTULAN UUSI VANHUSTENKESKUS VALMISTUU 2009

Kontulaan rakennetaan uusi vanhustenkeskus. Vanhustenkeskus sisältää vanhainkodin, palvelukeskuksen ja päivätoimintayksiköt. Rakennus valmistuu syksyllä 2009. Nykyinen Kotikonnuntie 14:ssa oleva vuonna 1975 valmistunut keskus puretaan uudisrakennuksen valmistuttua. Kontulassa päädyttiin uudisrakentamiseen, koska vanhan keskuksen korjauskustannukset olisivat nousseet uudisrakentamisen tasoon eikä vanhaan rakennukseen olisi peruskorjauksessa pystytty tekemään vanhustenhoidon nykyvaatimusten mukaisia tiloja.

Lue lisää (pdf) 14122007 _ Helsingin Toimitilat _ Kontulan uusi vanhustenkeskus valmistuu 2009

31.10.2007
TEKNINEN ISÄNNÖINTI UUDISTUU

Yhtiön teknisestä isännöinnistä vastaa jatkossa Yh-Isännöinti Oy. Teknisenä isännöitsijänä toimii Tero Pekkala. Isännöitsijä tulee kiertämään kaikissa kohteissa marraskuun alussa ja tekee samalla kartoituksen kiinteistöjen välittömistä korjaustarpeista sekä kartoittaa korjaustarpeet kaudelle 2008.

23.6.2007
KINAPORIIN TULEE IKÄÄNTYNEIDEN HYVINVOINTIKESKUS

Helsinki on muuttamassa ikääntyneille asukkailleen tarkoitetut vanhusten palvelukeskukset kaikissa arjen askareissa tukeviksi hyvinvointikeskuksiksi. Uutta palvelukonseptia aletaan pilotoida vuoden 2008 alussa Palvelukeskus Kinaporissa.

Lue lisää (pdf) 23062007 _ Helsingin Toimitilat _ Kinaporiin tulee ikääntyneiden hyvinvointikeskus

4.6.2007
HELSINGIN TOIMITILOJEN ALOITUSVUOSI SUJUI OLETETUSTI

Vuosi 2006 oli KOy Helsingin Toimitilojen ensimmäinen toimintavuosi. Yhtiön avaustilivuoden liikevaihto noin 2,4 miljoonaa euroa ja tulos 0 euroa ovat ennakoidun mukaisesti. Yhtiön taseen loppusumma 31.12.2006 oli 69,4 miljoonaa euroa. Tilikauden 1.1 - 31.12.2006 hoito- ja rahoitustuotot toteutuivat talousarvion mukaisina. Ylläpidon tueksi yhtiö teetti vuonna 2006 koko yhtiön kiinteistökannalle kuntokartoituksen. Lisäksi aloitettiin koko kiinteistökannan siirto sähköiseen huoltokirjaan, jonka käyttöönotto on alkanut kevään 2007 aikana.

Lue lisää (pdf) 04062007 _ Helsingin Toimitilat _ Helsingin Toimitilojen aloitusvuosi sujui oletetusti

27.3.2007
VUOKRA-ASUNTOJA HELSINGIN KESKUSTAAN

Helsingin Toimitilat on päättänyt peruskorjata vuokra-asuntokäyttöön Minervaskolanin yhteydessä olevan asuinrakennuksen.

Lue lisää (pdf) 27032007 _ Helsingin Toimitilat _ Vuokra-asuntoja Helsingin keskustaan

23.1.2007
KONTULAAN UUSI PALVELUKESKUS

Kontulaan rakennettavan uuden vanhustenkeskuksen tilat otetaan käyttöön vuoden 2009 aikana.

Lue lisää (pdf) 23012007 _ Helsingin Toimitilat _ Kontulaan uusi palvelukeskus

14.12.2006
SÄHKÖINEN HUOLTOKIRJA VALMISTUMASSA

Kaikki Helsingin Toimitilojen kiinteistöt saavat sähköisen huoltokirjan alkuvuoden aikana.

Lue lisää (pdf) 14122006 _ Helsingin Toimitilat _ Huoltokirja valmistumassa

16.11.2006
KAIKKIIN KIINTEISTÖIHIN KUNTOARVIO

Helsingin Toimitilat teettää 16 kiinteistöönsä kuntoarvion. Käytännön työn tekijäksi on valittu HKR-Rakennuttaja.

Lue lisää (pdf) 16112006 _ Helsingin Toimitilat _ Kiinteistöissä tehdään kuntoarviot

19.9.2006
HELSINKI KEHITTI OMAN TOIMITILARATKAISUNSA

Julkisen sektorin palvelutuotannon toimitiloille asettamat vaatimukset kasvavat koko ajan. Tämä lyhentää sykliä, jolla uutta tilaa pitää tehdä tai vanhaa uudistaa. Kaupungin budjetin puitteissa tarpeisiin on vaikea vastata oikeaan aikaan. Siksi Helsinki vastaa haasteisiin uudella toimintakonseptilla, joka yhdistää yksityissektorin toiminnallisen tehokkuuden ja joustavuuden julkisen sektorin luotettavuuteen sekä rahoittajien että tilojen käyttäjien kannalta.

- Toimintamallin nimi on Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat. Yhtiö on perustettu ennen kaikkea ratkaisemaan nopeasti kaupungin eri yksiköiden toimitilatarpeet. Olemme käytettävissä sekä uuden rakennuttamisessa että vanhan korjaamisessa, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Sami Aiho.

Lue lisää (pdf) 19092006 _ Helsingin Toimitilat _ Ajankohtaista

Yhtiön esite (pdf)

Tiedotustilaisuuden esitykset:
Sami Aiho (pfd)
Hannu Määttänen (pdf)
Harri Kauppinen (pdf)
Kiinteistöesittely (pdf)

AVAINSANAT

Me olemme

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat on Helsingin kaupungin kokonaan omistama
keskinäinen kiinteistöyhtiö. 
Tehtävämme on ylläpitää kiinteistöjämme niin,
että Helsingin kaupunki ja rakennusten käyttäjät ovat toimintaamme tyytyväisiä.