Siltasaarenkatu 13:n uusittu sisäänkäynti komistaa Kalliota

(4.10.2012) Siltasaarenkatu kulkee kävelykatuna Hakaniemen metroaseman Toisen linjan kulmassa olevan sisäänkäynnin luota kohti Kallion kirkkoa. Siltasaarenkatu 13:n, jossa on rakennusvalvontaviraston ja Helsingin terveyskeskuksen käytössä olevia toimistotiloja, edusta on nyt uudistettu arkkitehti Essi Käppin ja kuvataiteilija Makla Laineen suunnitelman mukaisesti. Uusittu sisäänkäynti tuo alueen ilmeeseen pirteää iloisuutta.

Helsingin Toimitilat järjesti sisäänkäynnin uudistamisesta suunnittelukilpailun, jonka voittajaksi kilpailun tuomaristo valitsi Käppin ja Laineen ehdotuksen. Uudistustyön toteutukseen päästiin tänä kesänä, joka osoittautui sääoloiltaan hankalaksi. Tarvittavat purku- ja betonityöt tehtiin jo ennen juhannusta, mutta lopputöihin ei päästy käsiksi ajatellusti etenkään betonin arvioitua paljon hitaamman kuivumisen takia.

Kuvakavalkadi esittelee Siltasaarenkatu 13:n edustaa sen uudessa ilmeessä. Kuvat LFC Group/Juhani Eskelinen.

Tietoa suunnnittelukilpailusta 23052008_Siltasaaren_palkinnot

Artikkeli työn aloittamisesta ja sen valmistelusta 14052012_Siltasaarenkatu 13_n edusta, toukokuu 2012

Kuvia työn etenemisestä 04102012_Siltasaarenkatu13_edustan_uusimistyo

Kuvia ideakilpailun muista palkituista ehdotuksista 2008_Kuvia_Siltasaarenkatu 13_n_kilpailusta

 

AVAINSANAT

Me olemme

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat on Helsingin kaupungin kokonaan omistama
keskinäinen kiinteistöyhtiö. 
Tehtävämme on ylläpitää kiinteistöjämme niin,
että Helsingin kaupunki ja rakennusten käyttäjät ovat toimintaamme tyytyväisiä.